Sydesalten

Sydesalten:                                                                                                                                                      Den rå, hvide sydesalt bruges de steder hvor man ikke ønsker smagen af krydderi, men den rene salte smag.                                                                                                                                                 Den kan bruges på de retter man ønsker, men husk – at den med fordel bruges når maden er færdig og klar til at servering.

Røgsalt                                                                                                                                                       Røgsalt er fremstillet i røg ovne, hvor det ryges i 240-260 timer uden nogle former for tilsætningsstoffer.Salten kan med fordel bruges til alt hvor man ønsker en let røget smag som for eksempel på vildt, fersk fisk eller bare et stykke med æg eller kartoffel. Den er også rigtig god at bruge i retter med bacon, der kan man med fordel skære ned på mængden af bacon og tilsætte salten, så får man alligevel den røget smag, men sparer på fedtet.

Brændenælde og hvidløg                                                                                                                          Det er en rigtig god salt som med fordel kan bruges som
bordsalt til et stykke med f.eks tomat, æg eller nye kartofler.
Den er rigtig god som grill-salt. Til alt mørkt kød, samt til
forskellige sammenkogte retter, hvor man igen først salter
maden når den serveres, derved opnås den bedste smag.
Ellers er det kun ens egen fantasi som sætter grænserne for brug.

Løvstikke, selleri, timian og gulerødder                                                                                             Det er en salt der er rigtig god at bruge til supper, salater og alt lyst
kød som f.eks. fisk og fjerkræ.
Den kan med fordel bruges på alt pålæg hvor man ønsker lidt mere smag. Den bruges også bedst når man kommer den på de færdige retter, derved opnås den bedste smag.